Biologische ingrediënten

Alles wat op je huid komt komt in aanraking met je immuunsysteem en kan zelfs door je lichaam worden opgenomen. Om er zeker van te zijn dat er niets geks in je lichaam komt kun je hier de ingrediënten uitgebreid lezen.

 

Kokos

Biologisch, SKAL keurmerk

Onmisbaar in onze zepen. Het levert een mooi schuim, werkt hydraterend en verzachtend.

 

Olijfolie

Biologisch, SKAL keurmerk, 1te persing

Een ontzettend rijke olie maken dat olijfolie verzachtend, verkoelend, voedend, ontzwellend, reinigend en jeukstillend werkt. Hierdoor is het een fijn ingrediënt voor in onze zeep.

 

Water

Onze zepen worden geproduceerd volgens de koude methode. Het water is in combinatie met Naho onmisbaar om de oliën en vetten te verzepen. Na een rijpingsproces van 6 weken zijn deze stoffen verdampt en niet meer aanwezig in de zeep.

 

Cacao

Biologisch, SKAL keurmerk, niet ontgeurde

Het smelt bij lichaamstemperatuur en heeft de eigenschappen van een zogenaamde emolliens: dat wil zeggen dat het een laagje om je huid legt. Die wordt daardoor zachter en houdt beter vocht vast. Voor onze zeep is vooral die verzachtende, vochtvasthoudende eigenschap van belang en daarbij levert het goddelijk romig zeepschuim op.

 

Castor

Biologisch

Ook wel wonderolie genoemd. Stimuleert haargroei en geeft volume (overigens is dit nog nooit wetenschappelijk bewezen). Wij gebruiken het voornamelijk om de verhoudingen van harde en zachte oliën waardoor de zeep overvet is en geen trekkerig gevoel na laat.

 

Ceder

Biologisch, Food grade

Ceder heeft een gunstige invloed op de moeilijke huid, zoals acne en eczeem, met een ontstekingsremmende, jeukstillende en pijn verminderende werking.

 

Citroenmelisse

Biologisch, Food grade

Heeft een antibacteriële werking. In combinatie met ceder geeft het een aangename geur die helpt bij kalmering van het hard, verbetering van het geheugen en emotionele stabiliteit.

 

Actieve kool

Geeft de mooi zwarte kleur aan de ADY zeep. Het werkt als een magneet en onttrekt onzuiverheden uit de huid aan. Een super ingrediënt bij een mannen- of onzuivere huid.

 

Saffloer

Ook wel bekend als distelolie. In de juiste verhouding werkt deze hydraterend door zijn hoge gehalte aan vetzuren. Rijk aan vitamine E+A en squalaan. Vooral bij een droge, eczeem huid.

 

Groene klei

Geeft niet alleen een mooie kleur aan de NERA zeep, het werkt ook nog een zuiverend zonder de huid uit te drogen.

 

Lavendel

Werkt ontspannend en verminderd ontstekingen.

 

Rozemarijn

Pijnstillend en verbeterd de doorbloeding.

 

Kruizenmunt

Kalmeert

 

Rode tijm

Weerstand verhogend. Het wordt ook wel ‘’antibiotica van het arme volk’’ genoemd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.